Letselschade & medische fouten

Lichamelijke of psychische schade? U heeft recht op schadevergoeding!

Lichamelijk letsel kan op zeer veel verschillende manieren ontstaan, zoals uit onderstaand overzicht blijkt. Maar in alle gevallen geldt: uw leven is ingrijpend veranderd. U kunt bijvoorbeeld uw werk niet meer goed doen door concentratieproblemen of lichamelijk ongemak. Of nog erger: u komt in een rolstoel terecht of bent doof of blind geworden. U heeft recht op schadevergoeding om dit leed of gederfde inkomsten te compenseren. U heeft vaak ook recht op smartengeld.

Gratis hulp bij letselschade?

Verweij advocaten heeft jarenlange ervaring in dergelijke zaken. Wij halen het maximale voor u uit uw zaak. Een hele zorg minder. En ons werk is doorgaans gratis, want de wet bepaalt dat redelijke kosten van de rechtsbijstand voor rekening van de aansprakelijke komen.

Letselschade, medische fout of beroepsziekte? Heeft u recht op schadevergoeding?

Letselschade kan verstrekkende gevolgen hebben: financiële achteruitgang, arbeidsongeschiktheid, hoge huishoudelijke kosten of medische kosten. Het letsel kan lichamelijk zijn (whiplash, breuken, brandwonden, zenuwletsel e.d.), emotioneel of psychisch ( depressie, PTSS, angst e.d.). De geleden schade komt uitsluitend voor vergoeding in aanmerking indien een ander aansprakelijk is voor de door u geleden schade. De meest voorkomende oorzaken van letselschade zijn een verkeersongeval, bedrijfsongeval een whiplash of een medische fout. Meer hierover leest u in onderstaande categorieën. Letselschade kan echter op tal van andere manieren ontstaan en resulteren in een recht op schadevergoeding. De ervaren letselschadeadvocaten van Verweij Advocaten kunnen u in elke situatie helpen bij het verhalen van deze schade. U kunt ze altijd direct bereiken en direct inschakelen. Zie hun gegevens hiernaast.

Whiplash

Veel mensen die betrokken zijn bij een kop-staartbotsing, kampen met een whiplash. Doordat het hoofd van de bestuurder of passagier door de klap van een achteroprijdende auto een zeer snelle beweging maakt, kunnen er vervelende klachten ontstaan. Bijvoorbeeld aan het hoofd, de nek en/of de…

Lees meer

Verkeersongeval

Elk jaar raken duizenden mensen gewond in het verkeer. Een aanrijding met een voetganger, een botsing tussen automobilisten of een automobilist die een fietser niet ziet. Als een ander schuldig is aan uw letsel kan de schade op die ander, of zijn verzekeraar, worden verhaald. Verweij Advocaten…

Lees meer

Bedrijfsongeval en beroepsziekte

Het gebeurt helaas dagelijks: een ongeluk op het werk. Een bedrijfsongeval overkomt één op de 15 werknemers. Er vallen hierdoor ruim vier keer zoveel dodelijke slachtoffers als in het verkeer. De werkgever is meestal aansprakelijk. Ook bij eigen schuld of onoplettendheid van de werknemer.…

Lees meer

Letselschade door dieren

Jaarlijks lopen duizenden mensen letsel op door het toedoen van dieren. Bijvoorbeeld door een hondenbeet, een whiplash vanwege een verkeersongeval door een losgebroken paard of een botbreuk na een lelijke val van een manegepony. Zo belanden elk jaar ruim 4000…

Lees meer

Letselschade bij sport en spel

Dat sporten niet altijd goed is voor uw gezondheid, blijkt wel uit de cijfers. Ongeveer de helft van alle ongevalsletsels in Nederland, bestaat uit sportblessures. Het gaat om ruim 1,7 miljoen gevallen. Hoewel het letsel doorgaans niet ernstig is, ontstaan er vaak toch flinke verwondingen…

Lees meer

Lichamelijke schade door producten en medicijnen

Regelmatig is er in de krant te lezen dat een producent een product terughaalt of vervangt omdat het gevaarlijk blijkt te zijn. Denk bijvoorbeeld aan een accu die kan ontploffen, maar ook aan gebrekkige medische hulpmiddelen…

Lees meer

Schade bij overlijden familielid na een ongeval

Wanneer een familielid is overleden door een ongeval dat is veroorzaakt door een ander, begrijpen wij dat het eisen van schadevergoeding wel het laatste is waar u op dat moment aan denkt. Toch kan het noodlottige ongeval financiële…

Lees meer

Slachtoffer van een geweldsmisdrijf

Dagelijks worden mensen slachtoffer van een geweldsmisdrijf door bijvoorbeeld vechtpartijen, diefstal met geweld, mishandeling of huiselijk geweld. Dit geeft vaak niet alleen ernstig lichamelijk letsel, maar ook psychisch letsel. De gevolgen hiervan kunnen ernstig zijn. Verweij…

Lees meer

Maak direct een afspraak met
uw letselschade advocaat.

mr. Ivo Sindram

Mail Ivo
Bel: 06 49 96 81 72
06 49 96 81 72
Whatsapp mij
gratis uw
juridische vraag

Heeft u een juridische vraag?

Het eerste oriënterende gesprek is altijd kosteloos.
Bel 024-3243709 of mail naar info@verweijadvocaten.nl